Proza gezocht!

Schrijvers opgelet: heb jij een kort verhaal geschreven en lijkt het je wat om dit te publiceren in Absint? Voor ons volgende nummer zoeken wij nog proza! Aarzel niet en stuur je korte verhaal (700-2000 woorden) direct naar redactie@tijdschriftabsint.nl! Wij zien je werk graag tegemoet.

Lees verder...
Gepubliceerd door Lisa van Campenhout - 7 mei 2014, 18:35

reageren


Absint is jarig!

Het voelt als veel langer, maar binnenkort is het toch echt pas drie jaar geleden dat ons departement werd verrijkt met een heus departementsblad. Om dit te vieren organiseert Absint een verjaardagsfeest, waarop iedereen van harte welkom is.

Behalve de presentatie van het nieuwe nummer kunt u rekenen op optredens van onder andere Daniël Vis en Thomas Möhlmann, en muziek van Heading North. Er is voldoende absint, zowel in papieren als in vloeibare vorm, en bovendien zorgen we voor groene suikerspinnen.

De redactie verwelkomt u graag op donderdag 1 mei vanaf 20:30 bij Delicatessen, Veemkade 574 te Amsterdam (in de kelder van Pakhuis Wilhelmina). U wordt niet thuisgebracht.

Lees verder...
Gepubliceerd door Lisa van Campenhout - 27 april 2014, 21:36

reageren


De doortrapte onschuld van taalfouten

Stephanie Heijtel

Taalfouten zijn leuk. Als ik mijn eigen Facebook-startpagina als graadmeter mag gebruiken – en dat doe ik dan maar even voor het gemak – zie ik dagelijks voorbeelden van foutieve samenstellingen, zinsconstructies of klassieke spelfouten langskomen die mijn vrienden ‘leuk vinden’. Ik kan ze meestal geen ongelijk geven. Als een oproep om vrijwilligerswerk te doen verhaspeld wordt tot “kook vrijwilliger voor dementerende ouderen” krullen mijn mondhoeken om. Idem voor een snackbar waar “Nazischijven” op de menukaart staan. En van een oproep in een kinderboek om “nooit een Aziaat recht in de ogen te kijken. Het is beleefder om ze neer te slaan” word ik al helemaal vrolijk.

Lees verder...
Gepubliceerd door Lisa van Campenhout - 21 april 2014, 11:41

reageren


Grafschrift

Douwe Brouwer

Sinds mijn eerste studiedag aan de UvA had ik de gewoonte ontwikkeld om in de vrije uren tussen de colleges verschillende musea te bezoeken. De verplichte nummers op het Museumplein had ik plichtsgetrouw bezocht, maar op een dag liep een hoorcollege enorm uit. Ik moest een locatie kiezen binnen een straal van 500 meter. Het Anne Frank Museum had ik al gezien dus ik liep expres de andere kant op, richting de Dam. Toen ik mijn bestemming bijna had bereikt, zag ik een man urineren tegen de Nieuwe Kerk.

Lees verder...
Gepubliceerd door Ezra Hakze - 7 april 2014, 17:23

reageren


Drie misvattingen over de uitgeverij

Jolanda van de Beld

Sinds drie jaar heb ik een bijbaantje bij een uitgeverij in Amsterdam. Als receptioniste behandel ik telefoontjes en e-mails met vragen, opmerkingen en klachten van velerlei aard. Na deze drie jaar ben ik tot de conclusie gekomen dat er een diepgeworteld wantrouwen heerst bij de gemiddelde Nederlander ten opzichte van ‘de uitgeverij’. Daardoor stuiten ik en mijn medereceptionistes vaak op geërgerde, beledigde of teleurgestelde mensen. Hier volgt daarom voor eens en voor altijd: de drie grootste misvattingen over de uitgeverij rechtgezet.

Lees verder...
Gepubliceerd door Lisa van Campenhout - 17 maart 2014, 22:09

reageren


VACATURE REDACTEUR RECENSIES

Als redacteur recensies ben je verantwoordelijk voor de recensies die in Absint verschijnen. Hiervan schrijf je er zelf minimaal één. Je houdt in de gaten wat er verschijnt op literair gebied, zodat je precies weet wat interessant is om in Absint te bespreken. Je vraagt recensie-exemplaren van boeken en dichtbundels aan bij uitgeverijen, zowel voor jezelf als voor andere recensenten.

Als redacteur recensies is het belangrijk dat je weet wat er speelt in de boekenwereld. Je bent een kritische, onafhankelijke lezer die niet bang is om zijn of haar mening te verkondigen. Ook is het belangrijk dat je deze mening goed kunt onderbouwen en een prettige schrijfstijl hebt.

Naast het verzorgen van de recensies zul je samen met de rest van de redactie meedenken over de gehele inhoud van Absint. Je krijgt ook de ruimte voor het (mee)schrijven aan andere artikelen of rubrieken die je interessant lijken.
Wil je naast je studie relevante ervaring opdoen waarin je je op een andere manier bezighoudt met de neerlandistiek? Stuur dan een mailtje met een korte motivatie naar redactie@tijdschriftabsint.nl en wie weet versterk jij binnenkort onze redactie.

Lees verder...
Gepubliceerd door Lisa van Campenhout - 11 maart 2014, 21:59

reageren


Geld, boeken, geld

Lisa van Campenhout

Eén van de eerste personen die ik interviewde voor Absint was Valentine van der Lande, de oprichtster van TenPages.com. TenPages.com was een crowdfundingwebsite voor boeken. Iedereen die een manuscript had geschreven, kon de eerste tien pagina’s hiervan op TenPages.com zetten, zodat anderen hier aandelen in konden kopen. Verkocht je alle 2000 aandelen (van €5,- per stuk), dan zorgde TenPages.com ervoor dat je manuscript aan een uitgeverij gesleten werd.

Lees verder...
Gepubliceerd door Lisa van Campenhout - 3 maart 2014, 20:29

reageren


« Ouder Nieuwer »