Vacature adjunct-hoofdredacteur

Als adjunct-hoofdredacteur werk je samen met de hoofdredacteur om er voor te zorgen dat uit de eerste brainstormsessie met de redactie uiteindelijk een gedrukt blad voortkomt. De hoofdredactie co├Ârdineert het hele proces, regelt de communicatie tussen redactie, eindredactie, fotograaf, vormgever en drukker en is eindverantwoordelijke voor vorm en inhoud van het blad.

Als adjunct-hoofdredacteur is het belangrijk dat je stressbestendig bent en een talent hebt voor organiseren en aansturen van mensen. In overleg met de hoofdredacteur stel je onder andere de agenda voor vergaderingen op, ben je de laatste proeflezer voor het blad naar de drukker gaat en ben je aanspreekpunt voor de redactie, maar er is ook ruimte voor creatievere taken, zoals het (mee)schrijven van artikelen en het bedenken van features of nieuwe vaste rubrieken.

De redactie van Absint kent een regelmatige doorloop, dus uiteindelijk krijg je als adjunct-hoofdredacteur de kans om door te stromen naar het hoofdredacteurschap.
Wil je naast je studie relevante ervaring opdoen in een functie met veel verantwoordelijkheid, en op een andere manier bezig zijn met de neerlandistiek, stuur dan een mailtje met een korte motivatie naar redactie@tijdschriftabsint.nl en wie weet versterk jij binnenkort onze redactie.

Gepubliceerd door Sanne van Kempen - 28 juni 2013, 15:42


reageren

 
---