VACATURE REDACTEUR RECENSIES

Als redacteur recensies ben je verantwoordelijk voor de recensies die in Absint verschijnen. Hiervan schrijf je er zelf minimaal één. Je houdt in de gaten wat er verschijnt op literair gebied, zodat je precies weet wat interessant is om in Absint te bespreken. Je vraagt recensie-exemplaren van boeken en dichtbundels aan bij uitgeverijen, zowel voor jezelf als voor andere recensenten.

Als redacteur recensies is het belangrijk dat je weet wat er speelt in de boekenwereld. Je bent een kritische, onafhankelijke lezer die niet bang is om zijn of haar mening te verkondigen. Ook is het belangrijk dat je deze mening goed kunt onderbouwen en een prettige schrijfstijl hebt.

Naast het verzorgen van de recensies zul je samen met de rest van de redactie meedenken over de gehele inhoud van Absint. Je krijgt ook de ruimte voor het (mee)schrijven aan andere artikelen of rubrieken die je interessant lijken.
Wil je naast je studie relevante ervaring opdoen waarin je je op een andere manier bezighoudt met de neerlandistiek? Stuur dan een mailtje met een korte motivatie naar redactie@tijdschriftabsint.nl en wie weet versterk jij binnenkort onze redactie.

Gepubliceerd door Lisa van Campenhout - 11 maart 2014, 21:59


reageren

 
---