Tag foutmelding: <txp:tru_tags_if_has_tags>
  tags: <txp:tru_tags_from_article />
</txp:tru_tags_if_has_tags> ->  Textpattern Warning: tru_tags_if_has_tags deze tag bestaat niet bij het verwerken van module static op pagina static
Helios | Tijdschrift Absint

Helios

Zoals studenten neerlandistiek niet zonder eigen tijdschrift kunnen, kunnen zij eigenlijk ook niet zonder eigen studievereniging. In die behoefte wordt sinds 1918 al voorzien aan de Universiteit van Amsterdam, in de vorm van studievereniging Helios!
 Helios is de studievereniging voor alle studenten neerlandistiek (Nederlandse taal en cultuur, Taal en communicatie) aan de Universiteit van Amsterdam. Helios organiseert het gehele studiejaar door activiteiten op het gebied van taalkunde, taalbeheersing en letterkunde. Zo is er een maandelijks Taalcafé in samenwerking met de capaciteitsgroep Nederlandse Taalkunde, een jaarlijkse debatwedstrijd en worden er schrijversavonden georganiseerd waarbij de vereniging probeert zowel lezende als schrijvende Helioten aan hun trekken te laten komen.
Helios is echter ook een vereniging waar gezelligheid een belangrijke rol speelt. Die gezelligheid komt tot uiting bij bijvoorbeeld de wekelijkse borrels, de podiumavonden, jaarlijkse studiereis en de jaarlijkse themaborrel in samenwerking met Absint.

Ben je benieuwd geworden naar de studievereniging? Neem vooral een kijkje op www.heliosamsterdam.nl, waar je nog veel meer informatie kunt vinden over Helios.